English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Våbenskjold > Vores familievåben

* * * * *

Vores familievåben

VåbenskjoldeMange forbinder heraldiske våben med adelen, men i dag kan enhver kan antage et våben som et personligt kendetegn, et kendetegn for slægten, virksomheden, institutionen eller myndigheden.

Læs mere om juraen, retspraksis og heraldisk tradition her>>

At antage et våben er at indgå i en historisk tradition og samtidig få et unikt kunstværk med et klassisk og tidløst præg.

Da vi jo allerede har et våben (som vi jo desværre ikke kan bruge) og dermed også en familiehistiorie, der rækker flere hundrede år tilbage, var det første skridt at sætte sig ind i heraldikken og de forskellige regler og principper, der gælder, for at få viden og baggrund til med udgangspunkt i Myhre våbenet at kunne arbejde sig frem til et våben for familien Rytlig.

Her er Internettet en guldgrube, og der var især megen hjælp og inspiration af hente på kongelig våbenmaler Ronny Andersens hjemmeside og på Svensk Heraldisk forenings hjemmeside.

Det viste sig også, at der er flere, der udarbejder, tegner og maler våben.

Da jeg nogle gange har fat i blyant, papir, pensel og farver, tænkte jeg, at jeg måske selv kunne designe familiens våben.

Det har imidlertid vist sig på mange måder at være en kompliceret sag. De heraldiske regler skal overholdes - hvilket er sværere, end man umiddelbart skulle tro - og om det er lykkedes fuldt ud, er jeg ikke 100 % sikker på.

Og sidst men ikke mindst vigtigt skulle familien acceptere ”designet”.

Det sidste har nok været den største udfordring og har givet anledning til en proces med mange udkast og forslag.

 

Sidst ændret: 21. March 2018
« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |