De første overvejelser
Projektet med at designe et familievåben tog naturligt udgangspunkt i at prøve at arbejde videre med det gamle våben fra Myhre slægten.
Derfor skulle der være klare referencer hertil.
Det oplagte var at bruge de to gennemgående elementer i Myhre våbenet - nemlig storken med en ring i næbbet og de tre grantræer.
De tre grantræer kan også ses som referance til Allerød, hvor vi har boet i snart 30 år, og hvor vores børn er født og opvokset.
Allerød's byvåben er 3 træstubbe, som symboliserer de skovrydninger, der er udtrykt i de lokale stednavne, der ender på "rød", bl.a. Allerød, hvor "rød" er lig rydning.
Så skulle der være nogle referencer til vores familie - familien Rytlig.
Jeg er født i Sydafrika og er vokset op med at høre om dette fantastiske land,som vi har også fornyligt har besøgt og er blevet endnu mere betaget af.
Så derfor ville det være naturligt med en reference hertil. Hvad er mere selvfølgeligt end en løve? Fra min barndom har vi altid haft et Zulu-skjold og Zulu-spyd hængende på stuevæggen. Så derfor skulle løven bære et Zulu-skjold.
Løven signalerer styrke, kampvilje og udholdenhed. Egenskaber vi prøver at efterleve i familien, og som også kommer til udtryk i det valgte motto - kæmp for alt hvad du har kært - "pugna pro omnia cara".
Vi har altid rejst meget og vil gerne sætte vores fodspor mange flere steder endnu, hvilket vi fandt, at tre løvefodspor meget sigende ville kunne symbolisere.
Fodsporene signalerer også, at vi gerne vil afsætte vores fodaftryk i livets store og små forhold. De er ligeledes et udtryk for, at vi gerne vil bevæge og flytte os - både på det personlige og nære plan og mere udadvendt og globalt. Ønsket om at se og opleve andet og mere end de hjemlige græsgange og jagtmarker.
Hjælm og hjælmklæde måtte også gerne ligne det fra Myhrevåbenet - men måske med et mindre svulstigt og mere moderne stramt udtryk.
Hjælmfiguren gav anledning til nogle overvejelser. Skulle det være vinger, som på Myhrevåbenet - eller noget helt andet.
Første forsøg var en ridderarm med en pil i hånden, hvor der på pilen sidder et gennemskudt æble. Relationen var, at Wilhelm Tell skød æblet af hovedet på sin søn på en eng i det meget
kendte Rütli - bjergområde i Schweiz. Vores efternavn er en fordanskning af det Schweitziske Rütli.
Flere i familien syntes imidlertid ikke så godt om dette hjælmmærke. Så i stedet faldt valget på strudsefjer. I første omgang 3 fjer - men siden hen 5, da det bedre balancerer designet.
Sidst ændret: 13. October 2013