English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Slægtsforskning

* * * * *

Slægtsforskning

stamtræ

Der er faktisk utoligt mange mennesker, der bruger rigtig meget tid på slægstforskning og på at finde tilbage til familiens rødder.

Det har aldrig rigtigt fanget os - og så på det seneste nu alligevel lidt.

For der var flere forhold, der trickede nysgerrigheden for at vide lidt mere om vores familiebaggrund.

I forbindelse med arbejdet med at udforme et nyt våbenskjold med baggrund i det våben, vi har fra en af grenene i familien, blev interessen vakt dels for at finde ud af lidt mere om ham, der i sin tid tillagde sig et familievåben dels for at vide mere om slægten i almindelighed.

Dette blev yderligere understøttet ved et besøg på Skibsklarergåden i Helsingør, hvortil det viste sig, at vi kunne relatere en anden gren af familien, som rent faktisk havde ejet Skibsklarergården og været skibsklarere (dvs. haft ansvar for opkrævning af Sundtolden).

Endnu mere interessant blev det, da vi på det maleri, der er et af museets stoltheder, kunne udpege min tip-oldemor.

Endelig har vi for for en af familiegrenene fået en kopi af en slægtsbog, som i detaljer helt tilbage til 1600 - tallet beskriver alle medlemmer af denne gren.

Så incitamentet til at gå videre og prøve at finde ud af lidt mere om familiens aner er stille og roligt blevet vakt.

Og det er jo faktisk vældig interessant og en fascinerende syssel at åbne arkivernes glughuller på klem og kigge ned i historien, i forsøget på at få kontakt med fortidens døde og deres tid.

Efter at have brugt megen tid på at identificere nogle af slægtens mange aner, kommer man faktisk til den erkendelse, at nutiden og fremtiden ikke kan adskilles fra det, der var, og denne historiske bevidsthed styrker sammenhængskraften og inspirerer en til at fortsætte med at hige og søge efter endnu flere tråde og forbindelser til sit "historiske bagland".

For jo flere tråde, der bliver spundet til ens forfædre, desto bedre forstår man sin baggrund og det fundament, man selv står på. 

Indtil videre har indsatsen været koncentreret om familierne Ostermann, Myhre og Kabell. Det vil sige slægterne på Steen O. Rytligs mødrene side.

Gå til vores slægtsforskningsite - klik her>>

 

Sidst ændret: 01. December 2015
« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |