English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Skal man altid have en mening?

* * * * *

Skal man altid have en mening?

Det overvældende konstante nyhedsbombardement fra Radio, TV, Internet, aviser, blade, nyhedmails o.s.v. om at alle verdens store og små begivenheder har ført til, at man forventes at følge med i alting og ikke mindst have en mening om alt mellem himmel og jord - fra tørke- og sultkatastrofer i Afrika til udretning af åløb i Sønderjylland.

Der er næsten ingen blot nogenlunde velfungerende person, der tør sige, at dette eller hint har jeg ingen mening om - og det rager mig iøvrigt også en høstblomst.

Hvis man har stillet sig til rådighed i diverse spørgepaneler fra Gallup og andre meningsinstitutter kommer dette til udtryk i fuldt flor. Det er simpelthen ufatteligt, hvad disse bureauer kan finde på at spørge om og forvente, at man kan svare meningsfuldt på.

Der er selvfølgelig mange, der har gjort sig tanker om denne interessante problemstilling:

I Dirty Harryfilmen"The Dead Pole" fra 1988 udtaler Harry Callahan denne sandhed: "Opinions are like assholes. Everybody has one".

I den sidste af sine erindringsbøger (Lun vinter, 1975, side 195) skrev Hans Bendix (bladtegner 1898 - 1984) følgende om det at have en mening: Jeg har været beskrivende og har haft svært ved at udtrykke egne meninger. Dem har jeg også tvivlet på. Jeg er tilbøjelig til at tro, at kun tvivlen har ret. En mening er oftest hverken værre eller bedre end det modsatte".

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |