English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Sex - opreklameret tidsfordriv???

* * * * *

Sex  - opreklameret tidsfordriv???

Viagra er blevet en overdådig succes. Potensen er sikret højt op i alderen. Et aktivt sexliv uanset alder er en menneskeret. Læge og forfatter Tage Voss øser i en kronik i Berlingske Tidende den 28. februar 2004 af sin erfaring og lufter sine meninger:
 
"Mænds protest mod at miste potensen i en fremrykket alder må tages som udtryk for en forkælet slægts klamren sig til sine adspredelser. Sex er et ganske opreklameret tidsfordriv på linje med fodbold i fjernsynet, med gastronomi og vinsmagning. Det er også et vanedannende nydelsesmiddel for en ørkesløs generation, som ikke behøver at kæmpe fysisk for overlevelsen. Ofte eneste anledning til sjælelige konvulsioner og i hvert fald til kontante udgifter. Derfor sært at ikke flere realistisk føler lettelse ved at slippe  for alt det bøvl og opnå lidt balance i sjæleliv og økonomi."
 
 For yderligere at trampe rundt i dette følsomme område lyder det:
 
"Den mandlige  selverkendelse er uløseligt knyttet til erotisk aktivitet. Uden denne synes det, som der ikke er andet tilbage. Lidt fattigt at den mandlige eksistensberettigelse alene skulle bero på seksuelle præstationer uden biologisk mening.
 
Man kunne være kynisk og bede pågældende om nøgternt at betragte sig selv i spejlet og forestille sig de kvinder, som ville lade sig bedåre af en vommet tyndhåret gamling med blege stikkelsbærben, der jager dem med erigeret penis. Hvis man ikke har en bevidstløs rutine med en tålmodig partner, som er i stand til at erindre en bedre fortid, og som har affundet sig med at have en stønnende olding  liggende og høvle oven på sig, så er det nok realistisk af den gamle mand at indse, at han gør sig latterlig med sådan en parringsdans. Hvis han ikke selv føler sig latterlig, vil han højst opnå lidt overbærenhed, lidt medynk og muligvis lidt venlig kvindelig omsorg."
 
 Og så lige den sidste konklusion:
 
"At sætte et barn i verden og forsørge det - i moderne tid et engagement på 20 år - er man ikke realistisk i stand til at påtage sig, når man er over 45 år. Så at opgive en overflødig aktivitet som parring er en rimelig konsekvens af at blive ældre. Den er ligegyldig for slægtens overlevelse, og ingen behøver at savne den."
 
Unægtelig lidt at tænke over i betragtning af at sex, uanset hvor man vender sig hen, er en dybt integreret del af hverdagen. Film, TV, aviser, reklamer, musik - you name it. Det er måske trods alt ikke så underligt, at frustrationerne vokser, hvis man(d) ikke længere er en supervital "don Johansen". 

 

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |