English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Røsten fra middelalderen

* * * * *

Røsten fra middelalderen

Muhammedkrise og Muhammedtegninger - leder i BT 31. januar 2006

SAUDI-ARABIEN er såret
og har kaldt dets ambassadør hjem fra Danmark. Landets indbyggere er krænkede, fordi et dagblad mange tusinde kilometer væk har offentliggjort 12 tegninger af deres profet. De føler, at der drives hetz mod deres religion, og nu kræver de en undskyldning.

Man kunne indvende, at de bare kunne lade være med at se på tegningerne, og det havde de såmænd nok også gjort, hvis ikke en flok danske muslimer ligefrem havde rejst rundt og fremvist de anstødelige tegninger - plus et par ekstra, der ikke havde været i danske aviser.

Men hvad er det for et land, der har så stor respekt for religiøse følelser, og som føler sig kaldet til at retlede andre i anstændig opførsel?

I SAUDI-ARABIEN er der ikke religionsfrihed
Det betyder blandt andet, at man ikke må have et kors om halsen. Heller ikke Dannebrog må bæres offentligt, for en del af det er jo et kors. Saudiaraberne går endda så vidt, at også juletræer er ulovlige.

Vi ved alle, hvor farlige de er for moralen.

Det ligger i sagens natur, at al religiøs litteratur bortset fra den statsautoriserede heller ikke er tilladt. Man kan ligefrem komme i fængsel for at have en Bibel.

I SAUDI-ARABIEN gælder den islamiske retsfilosofi sharia
Det betyder, at groft tyveri straffes med håndsafhugning. Bliver nogen taget i utroskab, straffes de med offentlig piskning, eller de stenes til døde. Den sidste straf rammer også homoseksuelle.

Kvinder må hverken føre en bil eller køre på cykel. De har ingen stemmeret, og vil de have et pas, fordrer det deres mands samtykke.

SAUDI-ARABIEN styres diktatorisk af kongefamilien
og de religiøse ledere, som har sat uret i stå engang i middelalderen. Politiske partier og fagforeninger er ikke tilladte, menneskerettigheder er et ukendt begreb, og ytringsfrihed er at sidestille med blasfemi.

Og nu kræver dette formørkede, intolerante land altså en undskyldning af Danmark. Var baggrunden ikke så alvorlig, og hysteriet ikke så hastigt voksende, ville det kun være latterligt.  

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |