English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Integration - naturligvis

* * * * *

Integration - naturligvis

Læserbrev i Berlingske d. 18. februar 2015 ovenpå terroraktionen i København, hvor en palæstinensisk terrorist skød og dræbte to personer og sårede 5 betjente.

 

Til de danske jøder

Til de cirka 7.000 jøder i Danmark. I århundreder har I deltaget i det danske liv. I har bidraget flot både inden for videnskab og inden for kunst. I har været gennem trængsler, og I er blevet hjulpet af ikke-jødiske danskere. Under Anden Verdenskrig med livet som indsats.

Også ved Synagogen blev I beskyttet af ikke-jødiske danskere. To danske politifolk tog en kugle for jeres ret til at være dem, I er.

Sørgeligt døde en ung dansk jøde. Et ubærligt tab for alle danskere.

I er en del af den danske familie. I har aldrig stillet krav om, at andre danskere skal efterleve jeres religion på nogen måde. I har aldrig stillet krav om nogen form for særbehandling. I har fredeligt og smukt deltaget i det danske samfundsliv. Der har ikke været blot en eneste ekstremistisk fundamentalistisk dansk jøde i jeres midte, der har forsøgt at undertrykke rettighederne for ikke-jødiske danskere.

Mange af jer er gift med ikke-jødiske danskere. Det har måske ikke altid været det lykkeligste for far og mor, når jeres døtre og sønner kom hjem med en ikke-jødisk dansker, som han og hun ville giftes med.

Men I respekterede jeres børns valg. I fandt balancen i dette og blev derfor en endnu større og endnu mere værdsat del af den danske familie. En stor del - vel et af tre - af de ægtepar, der tog til Sverige i 1943, var en jøde gift med en ikke-jøde.

I forhold til staten Israel har vi set mange danske jøder forsvare rettighederne for palæstinenserne. Og I har aldrig på noget tidspunkt stillet arabere i Danmark til ansvar for, hvad arabere i Mellemøsten har gjort i forhold til staten Israel. I har forstået at skelne.

I dag sørger danske jøder over en søn, der blev dræbt helt uantageligt. Vi er mange danske ikke-jøder, der sørger med jer. I er en del af os, og vi glæder os over, at I i mange år fremover vil vedblive at være en del af os.

Ole Hansted, Nairobi, Kenya

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |