English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Forskellen mellem privat og offentlig virksomhed

* * * * *


Forskellen mellem privat og offentlig virksomhed

Jacob Haugaard har på et tidspunkt - måske under sin folketingsperiode - gjort sig nogle tanker om forskellen mellem private og offentlige virksomheder. De er vist ramt nogenlunde på kornet.

En offentlig og privat virksomhed aftalte at dyste i kaproning i en otter. 

Begge mandskaber trænede længe, og da dagen kom, var begge hold "fit for fight".

Men de private vandt med et forspring på en hel kilometer. 

Moralen røg helt i bund hos den offentlige virksomhed, og den øverste ledelse besluttede, at næste år skulle man vinde.

Der blev nedsat en projektgruppe til at undersøge problemet. Gruppen fandt efter mange undersøgelser ud af, at de private helt uhørt havde syv mand til at ro og en mand til at styre, mens de offentlige havde syv mand til at styre og en mand til at ro.

I denne tilspidsede krisesituation viste ledelsen betydelig handlekraft. De fik straks fat i et konsulentfirma til at undersøge det offentliges struktur, og eksperterne kom efter mange måneders arbejde til den konklusion, at der var for mange til at styre og for få til at ro.

På baggrund af konsulentrapporten blev der staks foretaget ændringer i holdopstillingen. Man havde nu fire styrmænd, to overstyrmænd, en styreleder og en roer. Af motivationshensyn indførte man desuden pointsystem for roeren - vi må udvide hans arbejdsområde og give ham mere ansvar sagde ledelsen.

Året efter vandt de private med et forspring på to kilometer. 

Den offentlige virksomhed fyrede roeren på grund af det dårlige resultat, men udbetalte dog bonus til ledelsen i erkendelse af det store arbejde, som var blevet udført. 

Der blev udfærdiget en ny analyse fra konsulentfirmaet, som konkluderede, at man havde valgt den rigtige taktik, og at motivationen også var i orden, og dermed måtte det være materialet, der skulle rettes op. 

I dag er den offentlige virksomhed ved at udvikle en ny bådtype.

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |