English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Et spørgsmål om demokrati

* * * * *


Et spørgsmål om demokrati

Hvordan vil Alternativet gennemføre kødfri søndage, korte arbejdsuger, rationeret kød osv. uden reelt at indføre et benhårdt kontrollerende diktatur med lukkede grænser, rationeringsmærker og tankekontrol?

Efter valget har et af de store spørgsmål øst for Valby Bakke været »hvordan kan det være, at så mange (især i Sønderjylland) stemte på DF?« Men en langt mere interessant og foruroligende udvikling er, hvorfor der er så mange københavnere, der stemmer på Alternativet og Enhedslisten. Det er partier, som i bund og grund er samfundsomvæltende og antidemokratiske.

De fleste kender til EL’s revolutionære program, som dog blev modificeret forrige år for at virke mere spiseligt for bedsteborgeren, men spørger folk sig selv om, hvordan Alternativet kan gennemføre kødfri søndage, korte arbejdsuger, rationeret kød osv. uden reelt at indføre et benhårdt kontrollerende diktatur med lukkede grænser, rationeringsmærker og tankekontrol?

Nej, det gør folk ikke, og 80-90 pct. af dem, der stemte på Å og EL, tror jeg slet ikke er enig i den samfundsmodel, partierne tilbyder. De stemmer på disse partier, fordi det får dem til at føle sig godt tilpas, og fordi det virker mere smart og acceptabelt i vennekredsen. Det er langt hen ad vejen de samme personer som stemte på de Radikale og SF forrige gang, hvor disse partier stod som det smarte, coole og progressive modsvar til de kedelige og ansvarlige, men støvede, partier.

Hvordan kommer fremtidens demokrati så til at fungere, hvis befolkningen behandler folketingsvalgene som en slags X-faktor, hvor det at fare rundt i grønne trikot’er og sige smarte ting giver masser af stemmer, og hvor beskidte personangreb, usandheder og manipulation giver pote i stemmeboksen? Svaret blæser i vinden, men hvis vi fortsat skal leve i et udviklende og demokratisk samfund, så er det dét spørgsmål, som journalister og politikere burde stille sig selv.

 

Citat: Dagens brev  Berlingske 28. juli 2015 skrevet af Sune Graae Norsker, Slagelsevej 55, 4700 Næstved

Sidst ændret: 21. March 2018
« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |