English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Synspunkter > Klip og kommentarer > Direktører bør selv ud i jobskifte

* * * * *

Direktører bør selv ud i jobskifte

Steen O. RytligLæserbrev i Berlingske Tidende den 31. marts 2005 af Steen Rytlig.


Tophistorien i Business 26.3. er et interview med Jørgen Mads Clausen, Danfoss, om, at medarbejderne skal skifte job hvert femte år for at være i stand til at møde globaliseringen.

Det gælder øjensynligt bare ikke for topledelsen i virksomhederne. Her skal man blot som leder lave en organisationsændring, så har man et nyt job.

Tankevækkende! Hvor bliver dynamikken og visionerne af. Selv om man som direktør – eller topleder – laver en organisationsændring og dermed skaffer sig selv et nyt jobindhold, kan man jo spørge, hvor meget nytænkning det rent faktisk tilfører virksomheden. Manden/direktøren er jo stadig den samme.

Som mangeårig ansat i en af Danmarks største erhvervsorganisationer er det i den forbindelse ganske interessant at iagttage stabiliteten i direktørkredse i danske virksomheder. Der sker da skift en gang imellem – men ofte inden for samme branche. Giver det styrke til at stå imod globaliseringens udfordringer?

Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/SMåske ville det være mere relevant, at direktører og topledere får tændt det røde lys, hvis ikke de med jævne mellemrum reelt jobskifter mellem forskellige virksomheder og brancher og dermed skaffer sig viden og inspiration, som kan styrke danske virksomheder i den voksende internationalisering.

»Når folk har været ansat i syv til ti år, sker der ofte det, at de måske bliver ansat som kasserer i golfklubben. Du ser tydeligt, at folk begynder at gå meget op i fritiden, når deres job ikke giver dem ret mange udfordringer længere,« fremgår det endvidere af interviewet.

Tankevækkende! Mange danske topledere, som blandt andre Jørgen Mads Clausen, er ved siden af deres krævende direktørjob involveret i et hav af aktiviteter i udvalg, nævn, råd, netværk – ja, enkelte har endda tid til at optræde i diverse TV-underholdningsprogrammer.

Mon de er nået dertil, at deres job ikke længere giver dem ret mange udfordringer – eller forbereder man sig til imødegåelse af globaliseringsspøgelset ved at dyrke »the old boys network« og sidde i et utal af bestyrelser?

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |