English

* * * * *

Rytlig.dk

Page
Menu
News
Hjem > Humor

* * * * *

Humor

Hvad er humor?
"Humor, Humør (Latinsk), egentlig Fugtighed, Vædske. Idet den ældre Lægevidenskab gik ud fra, at Menneskets aandelige og legemlige Velbefindende var afhængigt af den Maade, hvorpaa de faste og flydende Dele vare blandet i Legemet, gik Humor over til at betegne Sindet, Sindsstemning, Lune. Fra at betegne det subjektivt fri Lune, der tumler med Kontrasten af det store og det smaa, det uendelige og det endelige, det komiske og det tragiske i usikker Ligevægt, gik Humor i 19. Aarh. over til at betegne den højere Form af det komiske, der forbinder Ideens Tanke med Hjertets Kærlighed."

Citat: Salmonsen's Store illustrerede konversationsleksikon for Norden 1899.

"Humor er dels evnen til at opfatte noget som morsomt, dels det som er morsomt og dels evnen til at kunne fremkalde morsomme situationer eller udtryk.

Nogle træk i humor er fælles for mange kulturer og folkeslag, men det er typisk, at forskellige kulturer eller subkulturer har deres egne former for humor. Dette skyldes, at humor udvikles i en kreativ proces mellem mennesker.

Ligesom grupper har deres egen humor, har hver enkelt person også deres egen humor."

Citat: Wikipedia 2006.

Rytlig's humor
I tidens løb hører man mange sjove vittigheder og historier. Problemet er, at man for det meste næsten med det samme glemmer de morsomme historier igen.

Nogle af de historier, vittigheder, sjove bemærkninger, billeder m.m., der fik os til at trække på smilebåndet, har vi samlet her på sitet, så kan vi finde dem igen og more os over dem endnu engang.

Og måske kan de også pirre din humoristiske sans.

 

Sidst ændret: 16. June 2013
« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de |