Skitserne

Hvordan skulle det praktiske tegnearbejde foregå? Skulle det være traditionelt papir, blyant, maling på lærred, gouache eller noget andet? Eller skulle man prøve den digitale tegne- og malemetode?

Jeg valgte den sidste løsning, fordi den giver nogle spændende muligheder for via anvendelse af lag at flytte rundt på og manipulere med de enkelte elementer i en tegning. En metode jeg er blevet meget glad for og inspireret af gennem mange års arbejde med Photoshop.

Jeg anskaffede mig en Bamboo tegneplade, hvor der fulgte et virkeligt godt tegneprogram med - Artrage hedder det. Så var det bare at gå igang.

Jeg valgte at tegne de enkelte elementer et af gangen i sit eget lag i tegningen. Klik på de enkelte billeder for visning i stor størrelse.

Løve Zuluskjold
Grantræ Stork
Tøndehjælm Ridderarm med pil og gennemskudt æble

Tøndehjælmen var et forsøg på en anden hjælmtype end dem, man normalt ser på våbenskjold, men den fungerede ikke rigtigt, så det blev en mere traditionel bøjlehjælm, som også anvendes i det segl med Myhrevåbnet, der er vist i bogen "Vaabenførende familier i Danmark".

Med deltegningerne på plads kunne selve våbenskjold, hjælmklæde, hjælm m.m. skitseres.

Rytlig_våbenskjold version 1 Første udkast. 
 Andet udkast. Rytlig våben version 2
Rytlig våbenskjold version 3 Tredje udkast. 

Efter mange overvejelser blev det 3. udkast, der kunne opnås enighed i familen om at arbejde videre med.

Så næste opgave var så at få omformet skitsen til et maleri med det rigitge farvevalg m.m.

 

Sidst ændret: 21. March 2018